© lr/

x/

project name/ xuanhua urban development

project location/ xuanhua_ hebei_ china

client/ hebei province planning bureau

cooperators/ ym yinghzhu architectural design ltd

design time/ 2018

project surface/ 125 000 000 m²

project status/ on hold

 

 

 

 

 

idea/

 

                      the new plan for the xuanhua southgate establishes a dialogue with the city’s historical pre-existences & the urban additions determined by the new functional demands. the intervention is a planned & programmed evolution within the city fabric. practically a temporal space connection between the parts of the project, in which the regulation of the construction phase has to become an evolutionary system organized before, totally dynamic & transformable. precisely the temporal planning foresees the subdivision of the area in four different zones, which will provide the creation of various connection areas, restoring the historic walls of the stadium: trasforming it as a square for events, maintaining the stands & adding a new roof; also a commercial area able to dialogue with the pre-existing hutongs in the area; at the end a business center with hotels, offices & multi-functional areas.

evolutive/ planning

xuanhua urban development/

xuanhua/ china

x/

project name/ xuanhua urban development

project location/ xuanhua_ hebei_ china

client/ hebei province planning bureau

cooperators/ ym yinghzhu arch. design ltd

design time/ 2018

project surface/ 125 million m²

project status/ on hold

 

 

 

 

 

idea/

 

                      the new plan for the xuanhua southgate establishes a dialogue with the city’s historical pre-existences & the urban additions determined by the new functional demands. the intervention is a planned & programmed evolution within the city fabric. practically a temporal space connection between the parts of the project, in which the regulation of the construction phase has to become an evolutionary system organized before, totally dynamic & transformable. precisely the temporal planning foresees the subdivision of the area in four different zones, which will provide the creation of various connection areas, restoring the historic walls of the stadium: trasforming it as a square for events, maintaining the stands & adding a new roof; also a commercial area able to dialogue with the pre-existing hutongs in the area; at the end a business center with hotels, offices & multi-functional areas.

dualistic/ continuity

© lr/

xuanhua urban development/

xuanhua/ china